Sangteknikk

Holdt av: 

Sang er en del av vår personlighet, og for å kunne by på stemmen må alle i gruppen være trygge på hverandre. På dette kurset skal vi sosialiserer oss sammen musikalsk, gjennom ulike øvelser. 

Sangteknikk: Vi skal bl.a. jobbe med kropp og pust. Hele kroppen er instrumentet, og at det er åpent og «klart» (-uten altfor mye spenninger).  
Vi skal lære hvordan vi kan tekste tydeligere, teste ut det lyse og det mørke registeret i stemmen, vi skal jobbe med rytme, gjennom bevegelse og koordinasjonsøvelser og vi skal sette sammen sangøvelser som vedlikeholder, styrker og forbedrer stemmen til forestilling.

Ensemblesang: Hvordan øver vi flerstemt? Hvordan starter – og stopper vi samtidig?
Vi skal få følelsen av felles «time» i gruppa. Når er vi «på» slaget og når er vi «imellom»? Vi skal gjennom kurset få en bevisstgjøring av behovet for felles klangfarge og plassering av konsonantene i ensemblesang.

Repertoar: Denne kurshelgen skal vi ha diverse øvelser, flerstemte sanger, kanoner og quad libets.

Sangkor

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Heidi Granlund

Heidi Granlund er fra Lillehammer. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole i sang og kordireksjon. Etter å ha jobber 12 år som distriktsmusiker i Namsos i Trøndelag, – jobber hun nå på Toneheim folkehøgskole på Hamar hvor hun underviser i sang, kor, barnekorledelse og gehørtrening. Heidi har hatt mange seminarer og er opptatt av helheten i sangen og musikken. Hun dirigerer også for tiden «Leirets damer», et damekor med 60 medlemmer, som holder til i Elverum.