Teaterdagene 2023

Kostyme

Holdt av: 

Hva forteller egentlig kostymene til skuespillerne i en forestilling? Det har Ingvild Beck-Hanssen lyst til å utforske sammen med dere!
Dette kurset starter allerede før Teaterdagene er i gang. Dere vil få tilsendt et manus i forkant. Fra manuset velger du deg en karakter som du vil jobbe med under kurshelgen.
Begynn å tenke på hvordan du vil la denne karakteren få liv.

Hva slags stoffer skal du bruke? Re-design av klær eller skal du bruke søm-oppskrift og lage fra bunnen? Hvilke farger vil du ha? Har kostymene spesielle detaljer? Hva skjer hvis du setter karakteren din inn i 2023? Se hva du har i skuffer og skap som kan bli til denne karakteren, og ta med deg symaskina di om du har!

Når vi møtes på Lillehammer skal vi sammen gå gjennom planene deres og finne ut av hva dere trenger og mangler. Amatørteaterets kostymelager på Lillehammer vil være tilgjengelig for utlån av ting og tøy, annet som vi  mangler vil vi kunne få tak i på Fretex.
På lørdag tar vi en runde for å finne det dere mangler og når dere har alt dere trenger så er det bare å begynne å sy! Dere får veiledning og hjelp av Ingvild hele veien. Søndagen brukes til ferdigstillelse av kostymene og visning for de andre!

I løpet av dette kurset vil Ingvild vise dere måter å systematisere karakterer på for å lage helhet i historien, og skjemaer hun har brukt som gir oversikt. Dere vil få veiledning i omsøm, hvordan lage egne mønster. Hvilke grep kan du ta som kostymedesigner for å understreke det du vil fortelle med farger, materialer og detaljer? Ingvild deler sine beste og enkle tips og triks!

Costumes-scaled

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Ingvild K. Beck-Hanssen har drevet med kostymer i snart 20 år! Hun startet som kostymeassistent ved “Hotel Cæsar” der hun ble værende i flere år. Hun har gjort flere ulike kameraproduksjoner som musikkfilm, spillefilm og livesendinger, men de siste 15 årene har det vært mest teater – og det er hun veldig glad for! 
Ingvild har vært tilknyttet Henrik Wergelands minne og er tilknyttet Lillehammer Amatørteater og Kulturhjertet – så hun har god kjennskap til hva kostymemakerne i amatørteateret trenger å kunne.