Fysisk Teater

Holdt av: 

Kurset er dessverre avlyst pga. for få påmeldte. 

Under dette kurset skal vi dele noen grunnleggende elementer og teknikker fra fysisk teater og Jacques Lecoq-pedagogikken som vi som kompani bruker i vårt arbeid. 

Vi vil fokusere på analyse av bevegelse, ensemblearbeid, scenekamp og gruppearbeid.

Fysisk teater har en annen tilnærming til å skape teater enn klassisk teater. Det kan være en verdifull lærdom å få et brede perspektiv på alt som er mulig innenfor teater og scenekunst.

For eksempel: Hvordan kan du raskt og sømløst skifte fra en scene og setting til en helt annen, kun ved hjelp av kropp og bevegelse? Hvordan kan du vise en karakters karakteristikk eller følelser gjennom en slåsskamp, istedenfor ord?

Fysisk teater fokuserer på det fysiske; å fortelle en historie uten å nødvendigvis ty til ord. Dette er en verdifull erfaring for enhver skuespiller eller teaterkunstner.

Dette kurset har som mål å gi skuespillere og teaterkunstnere nye verktøy å bruke i arbeidet.

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Akimbo logo

Akimbo er et internasjonalt, prisvinnende, fysisk teaterkompani grunnlagt ved l’École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i 2021. Vi lager actionfylt teater som utfordrer sosiale normer og leker med perspektiver. Ved å bruke et innovativt kreativt språk som blander presis fysikalitet og bevegelse, klovning og kampsport; kan arbeidet vårt sees på som en tegneserie: voldelig, vakkert, morsomt og episk.

Halvor Schultz og Flo Wiedenbach har begge gått på Ecole Internationale de Theatre Jacques Lecoq. Etter endt skolegang i 2021, grunnla de Akimbo Theatre sammen med 5 andre medelever. Akimbo har oppnådd stor suksess i både Norge og Storbritannia med sin første forestilling No One, som ble spilt på festivaler som Oslo Fringe, hvor de vant prisen for beste forestilling, og Edinburgh Fringe. I januar 2023 fremførte de No One i 2 uker på Omnibus Theatre i London, og skal i juni 2022 delta på London Clown Festival på SoHo Theatre i London, med samme forestilling.

Før Lecoq, studerte Flo på Fontainebleau School of Acting og Guildhall School of Music and Drama. Halvor Schultz vokste opp like utenfor Oslo og studerte teater ved Rud Videregående skole i Bærum. Ved siden av å jobbe med Akimbo jobber han som skuespiller og teaterkunstner i Oslo.