Teaterdagene 2023

Skrivekurs – musikal

Holdt av: 

Kan jeg skrive musikkteater, da?

Legg merke til overskriften. Det står ikke: Hvordan skrive musikkteater, for det vet jeg ikke. Men jeg tenkte det kunne være gøy å forske litt på det – sammen med dere. Med utgangspunkt i noen enkle kreativitetsøvelser og/eller stoff dere har med, skal vi leke frem ideer som kanskje kan få en eller annen musikkdramatisk form på en scene. Hva slags historier egner seg for musikkteater? Hvordan skape historier og situasjoner som gjør at troverdige karakterer bryter ut i sang? Hva kan synges og hva bør sies? Hvordan ser en god sang ut?

Jeg er ikke komponist, så det kommer nok ikke så mange toner fra meg. Men det er kanskje du? Og kanskje du spiller et instrument? Ta gjerne med det – og kreativiteten din.

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Axel Hellstenius

Axel Hellstenius er en av Norges mest erfarne dramatikere. Han har blant annet skrevet manus til «Bare Elling» som nå er på turné med Riksteateret, og Nasjonalteaterets oppsetning «Døden på Oslo S» som vant Heddapris for beste forestilling i 2023. Axel skriver også for film og tv – og er professor i manus på Westerdals/Høyskolen Kristiania. Han tilbyr et praktisk kurs som baserer seg på deltakernes kreativitet, skrivelyst og åpenhet.