Teaterdagene 2024

Scenografi “Fra manus til Scene”

Holdt av: 

Deltakerne får først en innføring i de kreative prosessene fra gjennomlesing av manus til ferdig scenografi på scenen. Heidi vil dele sin erfaring fra ulike amatøroppsetninger og ta deltakerne igjennom de ulike fasene av skaperprosessen.  

Kursdeltakerne får muligheten til å arbeide med egne oppsetninger og sammen med kursholder og andre deltakere arbeide gjennom de ulike fasene i skaperprosessen. Deltakerne skal få mulighet til å lage enkle modeller av tenkt scenografi.

Det vil være mulighet for å jobbe konkret med deltakerens egne teaterstykker.

Opp igjennom årene har Heidi T. Flatebø som foresatt, hatt ansvaret for ulike deler av en amatørproduksjon: kostyme, rekvisitter, sosialgruppe, PR og spons, i tillegg til scenografi. Erfaringene fra de ulike delene av en produksjon, samt egen sceneerfaring, tar hun med seg i prosessen når hun skal lage scenografi.

Heidi er blant annet opptatt av:
Leken og funksjonell scenografi.
Gjenbruk og kreativitet med begrensede ressurser.
Utnyttelse scenerommet med innganger, utganger, trekk, scenetepper etc.
Spennende overganger mellom scenene.
Kunstnerisk helhetsbilde (kostyme, scenografi og rekvisitter skal henge samme).
Samarbeidet med koreograf og regissør.

photo-output

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Foto: Morten Bjerk

Heidi Trainer Flatebø er utdannet lærer og har i de siste 7 årene jobbet med kulturproduksjon i tillegg til arbeid på skole. Hun er selvlært innenfor kulturproduksjon og har hatt flere ulike roller både på og bak scenen, i produksjoner med barn, ungdom og voksne, amatører og profesjonelle. Heidi har som foresatt vært tilknyttet Telemark barne- og ungdomsteater siden 2020 og gjort en rekke scenografier for teateret, blant annet Pinocchio, Den lille piken med fyrstikkene, Annie, Aristokattene og Robin Hood. Desember 2023 var hun som foresatt scenograf for Porsgrunn Amatørteater (PAT) med produksjonen «Klara og Nøtteknekkeren» og til høsten skal hun arbeide frem scenografien til teaterets oppsetting «Jul i Blåfjell