Teaterdagene 2023

Monologkurs

Holdt av: 

Mange ønsker å gjøre audition ved enten offentlig eller privat-teatre eller til skoler for å studere teater. Noen vil bare øve på en monolog, enten den er selvskrevet eller fra et skuespill eller revy de jobber med. På dette kurset vil dere få med dere nyttige redskaper for å finne karakteren eller rollen, og vi ser på om det bor noe mer i monologen enn det forfatteren har skrevet. Kurset gir også effektiv trening i å behandle scenenerver og evaluering av egen prestasjon i etterkant, samt fokus på neste audition. Om ønsket vil du etter endt kurs motta en monolog på epost du kan jobbe videre med. Vi ber dere ta med en monolog til kursstart på maks 3 minutter for å ha noe å jobbe med.

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Morten Rudå er utdannet skuespiller ved The American Academy of Dramatic Arts i New York i 1995 (og utdannet teaterpedagog ved Kunsthøgskolen i 2007).

Han har vært engasjert ved New York Performance Alliance på West Broadway og spilte i blant annet Oscar og La Cage aux Folles. I Norge har han jobbet ved Hedmark Teater (Teater Innlandet), Nordland TeaterNord-Trøndelag Teater(Turnéteatret i Trøndelag)Trondheim OperaHaugesund TeaterRiksteatret og ved Oslo Nye Teater og han var med å starte Great Garlic Girl i 1981. Han har hatt roller i flere norske spillefilmer, blant annet i Varg Veum – Kvinnen i kjøleskapet(2008), Sebastians Verden (2010) og Mørke sjeler (2010) sistnevnte vant han ”Best Male Actor in a foreign movie” for i Melbourne, Australia. Han har også vunnet Best Supporting Actor for «The Acting Coach», Independant Short Awards, LA, USA. Morten har spilt i flere kortfilmer. 

Morten har siden 2007 undervist på Khio og har også undervist på Norges dansehøyskole, Treider via Bårdarakademiet, Musikkteaterhøyskolen og MOTIO i Tvedestrand.

Morten Rudå ble i 2021 tildelt Bøhrreprisen.