Teaterdagene 2024

Komplett sangteknikk

Holdt av: 

Ønsker du å oppdage nye måter å bruke stemmen på? Trenger du hjelp til å løse et sangteknisk problem? Mange tror at de har begrensninger i stemmen. Og flere synger seg hese i troen på at det er en naturlig konsekvens av å ha brukt stemmen. Heldigvis kan alle stemmelyder produseres på sunne måter, og på dette kurset lærer du hvordan. Kurset er i hovedsak rettet mot deg som ønsker å jobbe med sangstemmen, men generell stemmebruk vil også være et tema. Dette egner seg både for sangere på alle nivå, som våger å synge foran andre.


Komplett sangteknikk (CVT) er en innovativ metode som er utviklet gjennom ca. 40 års forskning av den danske sangeren og stemmeforskeren Cathrine Sadolin. Det er en logisk og sunn teknikk som setter stemmen i system. Verktøyene er konkrete og effektive, noe som har gjort metoden svært etterspurt og populær, især blant skuespillere.

I løpet av helgen får du en grunnleggende innføring i komplett sangteknikk, både teoretisk og gjennom praktiske øvelser. I tillegg får hver deltager individuell undervisning foran gruppa, der du får konkret, sangteknisk veiledning. Du tar med en sang eller deler av en sang, og så jobber vi med det du har behov for. Ønsker du å nå de høye tonene? Holde lange fraser? Synge med mer eller mindre kraft? Alle musikalske sjangre er velkomne.

Foto: Lisbeth Svensson Schau
Foto: Lisbeth Svensson Schau

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Foto: Ching Pang

Kursholder Guro Høimyr er autorisert lærer i komplett sangteknikk. I tillegg har hun en mastergrad i musikkterapi og videreutdanning i barnekorledelse fra Norges musikkhøgskole samt bachelorgrad i musikkvitenskap. For tiden gjennomfører hun et doktorgradsprosjekt om skolerevy ved Norges musikkhøgskole, og er sanginstruktør i Lørenskog musikalteater.

Hun er utøvende sanger, primært innen jazz, vise og musikal. Guro har omfattende erfaring som sangpedagog. Hun underviste én-til-én i eget foretak mange år, og har hatt undervisningsoppdrag for blant annet Teaterhøgskolen (KHiO), Norges musikkhøgskole, Elvebakkenrevyen, Våis, Follo folkehøgskole, Skuespillersenteret og Norsk forening for musikkterapi.