Teaterdagene 2024

Skrivekurs – Hvordan finne sin historie?

Holdt av: 

«Fra hvor i meg selv – og hvordan – får jeg hentet frem dramatisk stoff jeg kan å jobbe videre med?»
    

Det genuine bor ofte i det umiddelbare. Derfor jakter vi på det intuitive og konkrete. Axel er opptatt av å vise at ikke bare hjernen, men også huden, øynene, ørene og sansene er til god hjelp for de som ville fortelle noe. Så ved hjelp av ulike kreativitetsteknikker får deltakerne tilgang til sine mer eller mindre skjulte (og forhåpentligvis dramatiske) historier.

«Hvordan kan man foredle dette stoffet? Og hvordan skrive et manus basert på det?»
    

I den grad tiden tillater, vil deltakerne få praktisk innføring i ulike skriveteknikker, samt grunnleggende kunnskaper om dramaturgiske strukturer, oppbygging av karakterer, utvikling av konfliktlinjer og dialogskriving.

illustrasjon: Adobe Express
illustrasjon: Adobe Express

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Axel Hellstenius

Axel Hellstenius er en av Norges mest erfarne dramatikere. Han har blant annet skrevet manus til «Bare Elling» som nå er på turné med Riksteateret, og Nasjonalteaterets oppsetning «Døden på Oslo S» som vant Heddapris for beste forestilling i 2023. Axel skriver også for film og tv – og er professor i manus på Westerdals/Høyskolen Kristiania. Han tilbyr et praktisk kurs som baserer seg på deltakernes kreativitet, skrivelyst og åpenhet.