Teaterdagene 2024

Forumteater – Hvordan gjøre en forskjell?

Holdt av: 

Kurset vil gi deg muligheten til å lære de grunnleggende trinnene i forumteater fra ide og til framføring. Vi velger tema som kan være aktuelle for å improvisere fram små hendelser hvor kraften av forumteater kan ha størst effekt.

Kjønns- og rasediskriminering, mobbing, all slags forskjellsbehandling kommer inn under de begrepene hvor forumteateret kan gjøre en forskjell. Når det kommer til stykket har vi alle opplevd at andre mennesker har behandlet oss dårlig. Dette er utgangspunktet for forumspill. Kunne noen handlet annerledes, valgt alternative løsninger, og dermed unngått et tragisk utfall? Om erkjennelsen skal slå inn, må det handles, ikke bare tenkes. Det er den passive tilskuerrollen som må utfordres, tilskueren må bli deltaker.

forumteater2024

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Teaterpedagog Niels Petter Solberg har jobbet med teater i Norge, USA og England siden 1988. Utdannet ved Radford University i Virginia, USA og har vært ansatt ved en rekke teater siden 1988: Teatret Vårt, Sogn og Fjordane Teater, Norsk Revyfaglig senter, Haugesund Teater og Italia Conti i London. Han var elev hos Augusto Boal i Rio de Janeiro i 2000 og dannet i 2002 Boals forumteater for ungdom i Haugesund. Teatergruppen har mottatt en rekke kulturpriser for sitt arbeid, også Bøhrreprisen under teaterdagene på Lillehammer i 2023