Teaterdagene 2024

Dubbing og stemmeskuespill

Holdt av: 

En perfekt helg for deg som ønsker å lære mer om dubbing og stemmeskuespill. Vi skal jobbe med stemmebruk, karakterarbeid, skuespillerteknikk for stemmeskuespillere, samt en grundig gjennomgang av bransjekunnskap og hvordan man søker jobb. Kurset er åpent for alle som syns dubbing, stemmeskuespill og stemmearbeid virker spennende.

Innhold:

– Alle forteller litt om seg selv, sin bakgrunn og sitt forhold til stemmeskuespill og egen stemme.
– Praktisk øvelse – “Tre Ting”.
– Bransjekunnskap. Hvordan bransjen er bygget opp, hva det innebærer å jobbe som stemmeskuespiller, hvordan få jobb, osv. 
– Oppvarming av kropp og stemme.
– Stemme- og karakterarbeid.
– Finne ulike karakterer med stemmen.
– Skuespillerteknikk for stemmeskuespill.
– Øvings-scener med forskjellige karakterer.
– Stemmedynamikk.
– Situasjonsforståelse.
– Info om Lydbokinnlesing og andre grener innenfor stemmeskuespill.
– Hvordan få frem budskapet kun gjennom stemmen.
– Praktiske oppgaver med øvings-tekster innenfor Lydbok.  

Kurs i dubbing og stemmeskuespill
Foto: Våis

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Foto: Inger Eide Nordseth

Erik Skøld debuterte som skuespiller tidlig på 90-tallet og etter endt skuespillerutdanning jobbet han ved mange av landets største scener i produksjoner som Annie, Hamlet og Pippi feirer jul. I 1992 startet han sin karriere innen dubbing da han ble stemmegodkjent som Max i Disneys Langbein og sønn. Det ble starten på en omfattende karriere som stemmeskuespiller.

Erik har dubbet utallige roller innen film, TV-serier og spill. Siden 2005 han vært dialoginstruktør på en rekke kinofilmer. Erik har de siste årene holdt kurs i dubbing, lydbokinnlesning og stemmeskuespill. Han har også podcasten “Stemmen Bak” hvor han snakker med gjester som lever av å bruke stemmen. Etter 30 år i bransjen og en lang rekke roller synes han fortsatt at jobben er like motiverende og morsom.