Teaterdagene 2023

Dragpersona

Holdt av: 

Finn din indre dragpersona

Kurset er dessverre avlyst pga for få påmeldte. 

Velkommen til kræsjkurs i drag. Målet for dette kurset er først og fremst å bli kjent med det performative potensiale som bor i deg.  
Første kvelden skal vi prate sammen og reflektere rundt hva drag er og kan være. Så skal vi på dag to leke litt sammen, så kle oss ut, og så skal vi jobbe med et materiale som jeg har forberedt til dere, i kostyme, for å komme nærmere deres egen dragpersona. Dag 3 kler vi oss ut en gang til og er med på resten av festivitetene, for de som har lyst. 

Drag er som regel svært personlig, og kommer ut fra noe inne i en selv, så det er ofte en måte å uttrykke seg selv på. Mange tar utgangspunkt i sider ved seg selv man har undertrykket i møte med andres forventninger, men det finnes mange veier inn til sin dragpersona. Hvis du ønsker å bli bedre kjent med deg selv i møte med teaterarbeidet, kan drag være en ny inngang for deg. Ingen forkunnskaper kreves, bare nysgjerrighet og et ønske om å lære mer om du kan bli bedre på scenen. Jens Martin aka Cassie Brødskive har med det dere trenger av sminke og kostymer!  Alle kan være med og utforske sin egen dragpersona, det er ingen begrensninger på kjønn eller identitet.

Hvorfor vi i Norsk Amatørteaterforbund tenker at våre medlemmer kan ha nytte av å gå kræsjkurs i drag!
Å være i drag betyr å bruke seg selv fullt ut i formidling på scenen.  Du maksimerer deg selv og bruker det til å formidle et budskap. Det kan være humor eller det kan være alvorlig, begge deler er like bra og viktig. Ofte i amatørteater ser man at skuespillerne kan være litt innadvendte i spillestilen, det gjør at selv om skuespillerne er flinke så når ikke budskapet ut til publikum. Gjennom dette kurset vil du lære å nå publikum gjennom å bruke deg selv og dine egenskaper, pluss at det selvfølgelig er veldig gøy å leke med kostyme og sminke sammen med andre uten at det er noe press på at det skal bli en forestilling av det. Vi utfordrer deg som aldri har hørt om drag og deg som har sett mange dragshows til å bli med på denne festivalens kanskje kuleste kurs!

Drag

Earlybird

Melder du deg på kurs innen 1. august 2024 kan du få -10% rabatt!

Rabattkode: EARLYBIRD2024 

Jens Martin Hartvedt Arvesen

Aka Cassie Brødskive